BIENVENUE SUR LE SITE DE L'ÉGLISE "SAINT-ETIENNE"

Săpt. 9
după Rusalii

Sapt.32
din an

Ziua 230
din an

LES SAINTS DU JOUR


• Sf. Mucenici Flor şi Lavru
• Pomenirea Sfintei gloate de săraci, care a zdrobit idolii
• Sf. Mucenici Ermi, Serapion şi Polien
• Sf. Muceniţe Iuliani, cea aproape de Strovil
• Sf. Mucenic Leon
• Sf. 4 sihaştri
• Sf. Patriarhi ai Constantinopolului: Ioan şi Gheorghe
• Sf. Cuvioşi Varnava, Sofronie şi Hristofor

Lire et écouter le sinaxar du jour
version en roumain  ICI

L'EVANGILE DU JOUR

Matei XX, 17-28


În vremea aceea, pe când mergea la Ierusalim, Iisus a luat pe cei doisprezece ucenici la o parte, pe cale, şi le-a spus: iată ne ducem la Ierusalim şi Fiul Omului va fi dat pe mâna căpeteniilor preoţil ... Citeşte mai mult »

L'APOTRE DU JOUR

I Corinteni XIV, 6-19


Fraţilor, dacă aş veni la voi, grăind în limbi, de ce folos v-aş fi, dacă nu v-aş vorbi sau în descoperire, sau în cunoştinţă, sau în proorocie, sau în învăţătură? Că precum cele neînsufleţite, care da ... Citeşte mai mult »

NOUVEAUTÉS


În biserica Sfântul Ştefan - Călăraşi - Bucureşti se află şi părticele din moaştele Sf. Ioan Gură de Aur (sau Zlătarul) (13 noiembrie şi 30 ianuarie), Sf. Haralambie (10 februarie) şi Sf. Grigorie Teologul (25 ianuarie şi 30 ianuarie). Acestea au fost aşezate cu mare cinste şi închinare, într-o nouă raclă, în data de 20 iulie 2013.Tot aici se află şi icoana Sf. Ioan Botezătorul care a aparţinut Mareşalului Ioan Antonescu şi care a fost purtată în fruntea oştirii Române la trecerea Prutului, până la Odessa.10 mai 2015, Termoli, Italia - moment istoric: slujba arhierească românească la moaştele Sf. Ap. Timotei (ucenicul Sf. Ap. Pavel), cu participarea Preasfinţitului Părinte Siluan - Episcop ortodox al Italiei şi Preasfinţitului Părinte Timotei - Episcop ortodox al Portugaliei şi Spaniei.2016 - Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creşin ortodox şi Anul comemorativ al Sf. Ier. Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti.DATE DE PÂQUES


Année


ECHANGE


EUR:4.6569
USD:4.0889

METEO


29 ° C

av. ploaievizitatori